Personligt

Hur personlig ska man vara?

Hur personlig och öppen ska man vara i sin blogg? Ska man dela med sig om allt som händer i ens liv eller kan man hålla det lite mer allmänt utan att bli stämplad som en tråkig och ytlig blogg?

Jag har många gånger funderat på hur mycket av mina tankar och personliga upplevelser som jag ska dela med mig av. Vart drar man gränsen vid vad som blir för personligt? Vill jag verkligen dela med mig av minsta lilla detalj av mitt liv på bloggen? Svaret för mig är nej. Jag kan dela med mig av mycket men en del saker har jag valt att behålla för mig själv.

Jag kan tycka att det är väldigt långtråkigt att läsa bloggar som bara rabblar upp vad de gjort på en dag i ett inlägg, men visst har jag också skrivit sådana inlägg! Det har nog alla som bloggar gjort någon gång. Frågan är om man måste göra det i varje inlägg?

Jag kan nog upplevas som väldigt opersonlig i bloggen jämfört med många andra som bloggar men jag vill inte öppna upp hela mitt liv för allmän beskådan utan väljer vilka delar jag vill dela med mig av. Är det så fel? Blir min blogg tråkig bara för att jag inte berättar om att jag gråter mig till sömns vissa kvällar då sorgen över missfallen kommer över mig? Eller att jag kan bli otroligt frustrerad på min son som KAN matteläxan men INTE VILL göra den för att det är tråkigt. Att han skulle kunna nå över alla mål i skolan om han bara gjorde det han ska på lektionerna istället för att dagdrömma?

Kan man blogga om ytliga och vardagliga saker utan att stämplas som tråkig?

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.