Vardag

Att gå till tandläkaren

Jag har varit hos tandläkaren idag 🙂

Första besöket hos min nya tandläkare eftersom jag inte var så nöjd med dem jag gick hos tidigare. Pga av det så hade jag inte varit hos någon tandläkare på över ett år och jag var orolig över dommen. Jag har extremt dåliga tänder, hur jag än sköter dem så får jag alltid hål. Det har något att göra med min saliv sa min tandläkare jag hade när jag var liten.

Att gå till tandläkaren har alltid varit lite ångestfyllt och när jag var yngre vägrade jag att öppna munnen. Det slutade med att jag fick lugnande att ta innan jag gick dit. Nu går det betydligt bättre men det är fortfarande jobbigt. Det är nog ganska vanligt att man inte tycker om att gå till tandläkaren men det är otroligt viktigt att man går. I alla fall en gång om året och gör en undersökning så man vet hur det ligger till.

Jag var som sagt nervös inför att få reda på hur illa det var då jag fått reda på att jag hade tre hål som behövde lagas när jag gick hos min förra tandläkare. Nu hade jag inte varit där på över ett år så det måste ju vara ganska brådskande att laga dessa hål tänkte jag. Men icke sa nicke. Hon kunde inte se några hål som behövde lagas, jag hade några början till hål men inget mer. Gissa om jag vart förvånad. Så mycket beröm som jag fick för mina tänder idag har jag inte fått på flera år.

Jag är glad att jag bytte tandläkare! Nu fick jag höra sanningen och inte vad de tjänar mest pengar på.

Nytt besök om ett år om jag inte fått några besvär innan dess!!

 

 

 

 

Här kommer jag att gå för att titta till mina tänder!

Jag har fiiina tänder 🙂

I alla fall enligt min tandläkare!

Dela detta inlägg

2 kommentarer

    1. Så var det för mig oxå, men det gäller verkligen att hitta en tandläkare man litar på. Det var dels därför jag bytte. Varje gång jag varit där så blev det bara mer och mer saker som de ansåg att jag behövde göra. Nu har jag samma tandläkare som mina barn och henne trivs jag med och litar på! Om man går på regelbundna kontroller så minskar man risken att behöva åka in akut. Mitt tips är att hitta en tandläkare som man litar på, då blir det så mycket lättare att gå dit!

      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.