FamiljenHemma hos ossPersonligtTräningVardag

Vår vecka i Sälen

Då var vi tillbaka i vardagen igen efter en vecka i Sälen. Vi har haft det helt underbart. Det har snöat varje dag men inte blåst så jätte mycket och det har legat runt -15 grader.

Resan upp på lördagen gick jätte bra, barnen var lite otåliga sista biten men vem var inte det 🙂 7 timmar tog det upp med ett stopp på Burger King i Kristinehamn. Dock fick vi vänta på maten i nästan 40 minuter då de tappade bort vår beställning så det hade gått fortare upp om vi inte hade fått vänta så länge på maten.

20140120-203538.jpg

 

Det var en hel del snö när vi kom upp! Kortet är från söndag morgon.

20140120-203554.jpg

 

På söndagen hyrde vi skidor och barnen fick testa åka. Prinsen kom ihåg ganska snabbt sedan förra gången vi var uppe medan vi fick slita lite mer med Grodan. Jag sprang upp och ner med honom i den lilla backen och sedan även i barnbacken. Jag fick ganska mycket träning den dagen.

På måndagen startade skidskolan för båda barnen och efter lite strul med Prinsen, som blivit anmäld till fel grupp först men sedan fick byta till rätt grupp, så hajade även Grodan detta med att åka skidor 🙂

Medan barnen var på skidskola så passade jag och J på att åka. Jag stod på ett par skidor för första gången på ca 10 år och det var som att cykla. Man kommer ihåg mer än vad man tror 🙂 J tjatade lite på mig om hur jag åkte (jag har fått lära mig själv att åka när jag var yngre och ja det har ju blivit som det blivit om man säger så) och efter halva veckan så tror jag att det blev såpass bra att han inte tjatade såå mycket längre 😉

Det jag är mest glad över är att mina knän höll hela veckan. Vi har stått på skidor i ca 6-7 timmar om dagen så det har ju blivit lite åkande.  Hade på mig min pulsklocka några utav dagarna och jag gjorde av med ca 2500-3000 kcal om dagen.

20140120-203615.jpg

Vi har försökt att äta riktig lagad mat varje dag och vi har även haft med matlådor till barnen på dagarna så att de ska kunna få varm mat i magarna. Det har fungerat jätte bra.

20140120-203642.jpg

Fina stugan som vi bodde i.

 

20140120-203653.jpg

Som sagt det var lite snö 🙂

Vi åkte i Hundfjället då vi tycker att det passar oss och barnen bäst. Vi har varit väldigt nöjda med allt där. Skidskolelärarna var helt underbara och barnen hade alltid haft jätte skoj på skidskolan och längtade tills nästa dag då det var dags igen. Värmestugan är helt underbar. Det finns mikrovågsugnar, en liten servering och personal som städar och plockar undan. Toaletterna är fräscha och de torkar golven ofta så man slipper hala golv.

All personal som vi träffat på har varit underbara. Liftvakterna har mer än gärna hjälpt till, både barnen och oss vuxna. Med Grodan sprang de med en bit och såg till att allt gick bra när han började åka lift själv. Ögongodis fanns det också gott om 🙂

Jag kan verkligen rekommendera Hundfjället till er som ska åka upp med barn. Vi hoppas kunna åka tillbaka nästa år igen!

Brukar ni åka på skidsemester? Vart brukar ni åka?

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.