FörfattardrömmarRomanceSkrivprocessenVardag

Saker börjar falla på plats

Nu börjar saker och ting att falla på plats.

Fick tillbaka mitt manus från lektören igår (gick snabbare än väntat) och hen hade en del kommentarer som jag nu sitter och åtgärdar. Det fanns också lite kommentarer som jag inte håller med om där jag undrar om det är jag som varit otydlig i min text (vilket jag inte tycker att jag är) eller som hen helt enkelt missat när hen läst. Jag ska maila och fråga har jag tänkt.

Den största åtgärden är att göra Daniels karaktär tydligare och att det inte får gå så fort. Jag måste jobba på att bygga upp attraktionen dem emellan så att det inte blir så tvära kast. Det kan jag hålla med om. Det går lite för fort på vissa ställen. När det gäller Daniel så är jag lite splittrat, jag förstår vad lektören menar men samtidigt om jag tar bort alla delar där han har funderingar och tänker på Alexandra så försvinner halva konflikten. För en del av hans inre konflikt är ju att han fortfarande har känslor för Alexandra, även om han inte vill medge det i första delen av manuset så känner jag att han måste ju ändå reflektera över det. Annars känns det ju som att det kommer att komma som en total överraskning för läsaren halvvägs in i manuset.
För visst kan en karaktär agera på ett sätt men ha funderingar och tankar som går helt emot hur han agerar? Det är ju så vi människor är. Eller gör det karaktären förvirrande och kommer han att upplevas som mesig och handlingsförlamad?

Ja det är många tankar att ta ställning till.

Jag har även bokat in ett möte med en polis, för att få svar på lite frågor som rör en scen i manuset. Vill få det så korrekt som möjligt ju.
Sen har jag även ett möte med en fotograf inplanerat. En fotograf som sysslar med Street photography och street portraits. Precis som Alexandra i mitt manus. Jag hoppas att han ska kunna ge mig en inblick i hur det är att jobba med detta och att jag ska hitta detaljerna som lyfter manuset ytterligare ett snäpp.
Sen ska jag även gå på en utställning.

Mycket research på gång just nu.

Som sagt allt verkar falla på plats. Och det känns riktigt riktigt bra.
Jag har en hel del kvar att jobba på men målet är att skicka till förlag och 3-4 veckor. Innan dess skulle jag vilja ha ut manuset till några testläsare också, så om du är sugen på att läsa en nutida romance med en hel del hemligheter, ett ärrat hjärta och en himlastormande passion som ändrar allt för de inblandade – skicka ett mail eller lämna en kommentar här under!

Kram på er!!

 

Dela detta inlägg

4 kommentarer

 1. Vad skönt att det går framåt och vad bra att du fått nyttig feedback. I slutändan är det ju ändå då som måste bestämma vilken riktning manuset tar, en lektör är ju bara en persons åsikter även om de väger tungt. Det är nog klokt att ta in några testläsare för att stämma av. Skulle du får brist på kandidater är det bara att höra av dig 🙂

  1. Ja det har känts motigt ett litet tag, som att jag står och stampar på samma ställe och inte kommer någonstans. Nu fick jag en liten nytändning.
   Det är många beslut som ska tas men jag tror att hittills har jag tagit de rätta. Jag går på magkänslan 🙂
   Om du har tid så får du gärna läsa sen när jag är klar med denna redigeringsrunda, borde bli i början av nästa vecka 🙂 Jag kan läsa något av dina i gengäld 🙂
   Kram

   1. Gå på magkänslan! Det försöker alltid göra. Sen tänker jag att jag skriver för min egen skull, att det är mig själv jag ska roa först och främst. Om någon annan gillar är det bara en bonus 🙂
    Jag läser jättegärna! Det dröjer nog några veckor innan jag blir klar med min redigering. Men du kanske behöver något att distrahera dig med när du väntar för svar från förlagen i vår 🙂 Kram

    1. Ja jag försöker att lita på den och jag vet ju egentligen vad jag vill med manuset men man tvivlar ju lite på sig själv ibland tyvärr 🙂
     Jag skriver också sånt som jag själv vill läsa, att skriva för någon annan eller vad man tror att andra gillar fungerar inte för mig. Då får jag inte ur mig några ord alls 🙂 Jag måste känna mig nyfiken och vilja veta vad som ska hända sen 🙂
     Åh vad roligt att du vill läsa. Då mailar jag det i början av nästa vecka. Och jag läser gärna ditt sen när du är redo. Passar utmärkt att få lite att syssla med medan jag väntar på svar från förlagen, annars är risken stor att jag kommer klättra på väggarna här hemma de lediga stunder jag har 🙂
     Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.