FörfattardrömmarMammalivRomanceSkriva RomanceSkrivprocessenVardag

Att skriva råmanus

Jag fortsätter att skriva på råmanuset till tvåan. Slutet börjar närma sig och om jag håller den här farten och skriver varje dag resten av veckan så borde jag vara färdig tills på söndag 🙂

Det här råmanuset har verkligen tagit sin lilla tid att skriva. Jag har känt mig ganska splittrad under skrivandet och jag tror att det hängt ihop med väntan på att få höra om något förlag skulle nappa på mitt första manus (del 1 i serien). Sen kom omarbetningen av del 1 mitt i allt också och jag fick lägga undan del 2 i en månad. Jag har haft svårt att plocka upp det igen, komma in i manuset och få rätt känsla, om det fått ligga och vänta för länge, max 1-2 dagar får det gå annars känns det kämpigt.

Med det här manuset har jag försökt att inte gå tillbaka och börja redigera och ändra saker (som inte ger stora effekter på fortsättningen) innan jag skrivit klart hela manuset. Det har varit skit svårt. Jag vill ju gärna att det ska bli så bra som möjligt från första början men istället har jag upprepat för mig själv: du kan fixa det i redigeringen. Och sedan lämnat en kommentar om det istället för att börja pilla med det.

En av anledningarna till att jag vill ha klart råmanuset till tvåan innan ettan släpps är för att minska risken att drabbas av andra boks ångesten som jag hört talas om. Jag gillar att ligga lite i framkant så att jag kan njuta sen när ettan kommer ut och lägga en hel del tid på att marknadsföra den och inte behöva tänka på att skriva tvåan samtidigt 🙂

Dessutom så gick det inte riktigt att hindra mina huvudkaraktärer… de ville få ner sin historia på pränt och då var det bara att lyda annars hade de drivit mig galen med deras tjatande 😉

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.