FörfattardrömmarFörfattarlivRomanceTankar & FunderingarUtgivning

Att presentera sig själv och sitt skrivande

Idag, på morgonen, har jag filat lite på breven att skicka till agenturerna. Det där med att kortfattat presentera sig själv och sitt skrivande är riktigt svårt tycker jag. Man vill ju att de ska tycka att man låter intressant utan att verka ha för mycket hybris. En svår balansgång.

Jag hade samma problem när jag skulle skriva följebrevet till Hemligheter små, vilket efter många omskrivningar blev ganska så bra ändå.

Men nu är nålsögat snäppet mindre och presentationen måste vara spot-on då de flesta agenturer inte tar emot manuset utan denna första kontakt. Det blir till att fila på dem lite till innan jag skickar iväg dem.

Vad har ni för tankar kring detta med agenter?

 

Dela detta inlägg

4 kommentarer

 1. Jag har knappt ens vågat tänka tanken än så jag har inte många tankar att dela med mig av. Känns som om jag borde ha åtminstone ett av mina manus färdigt innan jag tar den kontakten.

  Ett tips skulle dock kanske kunna vara att försöka ta reda på vilka agenter övriga romanceförfattare har, ifall de har någon. Jag vet att Simona har Nordin Agency, men inte hur det är med de andra. Fast det har du kanske redan koll på.

  När det gäller själva brevet tror jag du vinner på att vara så konkret och tydlig som möjlig, ungefär som ett ansökningsbrev för ett jobb. Att vara tydlig, konkret och strukturerad är alltid ett vinnande koncept.

  Var också entusiasmerande om din kommande bok (som vid det laget kanske är nyutkommen!), ditt fortsatta skrivande och vad du planerar att skriva därnäst utan att, som du sade, verka som om du har hybris. Och lycka till!

 2. Nu har jag läst ditt brev på Debutantbloggen och det borde jag nog ha gjort först för, jäklar, så bra!

  Känns som om jag kommit med en massa onödiga råd, för det du har är jättebra. Det kan du jobba vidare med och slipa på tills du är helt nöjd. Det som väl kräver en mer omfattande bearbetning är själva inledningen, första stycket och delar av andra.

  Gillar inledningen på stycket om Svensk Romance skarpt – för visst är det härligt att det är så?

  1. Tack snälla du för alla tips. Jag tar ödmjukt emot dem och är så tacksam för all hjälp jag kan få 🙂

   Älskar att det dyker upp fler och fler svenska romanceförfattare och att genren får ta mer och mer plats. Simona har banat vägen genom hårt och outtröttligt arbete och det är nu upp till oss att ta vara på de möjligheter hon skapat och att hjälpa henne med det fortsätta arbetet för att sprida genren ännu mer 🙂

   Kram

   1. Oh, ja, precis! Simona har gjort ett helt otroligt arbete och det är dags för oss som på ett eller annat sätt följer i hennes spår att ta upp stafettpinnarna och hjälpa till med vad vi kan.

    Det är i den andan jag under hösten och vintern jobbat med att göra Romanceportalen så tydlig och användarvänlig som möjligt, även om den är inbakad som en sektion i min personliga hemsida/blogg. Jag har mina betänkligheter om hur länge till det är möjligt att hålla det samman på det sättet, men jag återkommer till det på bloggen när jag tänkt några varv till.

    Och det är i samma anda jag skapade Romanceportalens twitterkonto, som ett försök att öppna en tvåvägskommunikation där jag gör vad jag kan för att marknadsföra svensk romance mot den engelskspråkiga marknaden och tipsa svenska romanceläsare om engelskspråkig romance som dyker upp i mitt twitterflöde . Om det nu är nya böcker av välkända författare, böcker av författare jag aldrig hört talas om eller debutanter som kommer ut med sin första bok.

    Jag skulle vilja kalla det ett försök att integrera Romancesverige med resten av Romancevärlden och väcka intresse kring svensk romance. Någonting måste jag tydligen göra rätt, för följarna har snällt strömmat till. Det enda som väl är litet synd är att än så länge är så få svenska romanceläsare som hittat dit.

    Eftersom ett av syftena med kontot är att hjälpa till ena Romancesverige och skapa en tvåvägskommunikation kring romance över lag och svensk romance i synnerhet så har kontot på den punkten förfelat sin verkan så här långt.

    Å andra sidan har kontot inte ens varit igång i tre månader, så de kanske kommer och under tiden försöker jag vidga kretsarna och skapa intresse kring svensk romance.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.