FörfattarlivPersonligtSkriva RomanceSkrivprocessenVardag

Huvudvärk, tröga ord & NaNoWriMo

Hej finisar <3

Har de senaste dagarna dragits med en riktigt jobbig huvudvärk som inte vill släppa. Tror att det hänger ihop med min nacke som också bråkat en del. Inte roligt alls. Igår var det så illa att jag inte ens kunde sitta framför datorn utan låg i sängen mest hela dagen. Detta trots Ipren.

Idag är det dock lite bättre. Värken är fortfarande där men inte alls lika intensiv.

Med skrivandet går det trögt.

Det blir mellan 500 – 1500 ord om dagen just nu vilket är okej, men inte mer än så. Jag vet precis vad som ska hända i scenerna men orden vill liksom inte komma ut. Jag får kämpa fram dem och då går det långsamt. Drömmer om att komma i ett sånt där härligt skrivflow där orden bara forsar. Men tills det händer så fortsätter jag att kämpa fram mina ord. Att sitta och vänta på inspiration är inte riktigt min grej. Då skulle jag nog aldrig bli klar med mina manus 🙂

I november ska jag vara med i NaNoWriMo med det här manuset jag jobbar på just nu. Målet är nämligen att ha ett färdigt råmanus sista november. Att jag dessutom borde få feedback från förlaget på mitt tredje manus i Forsberga-serien i början av november och börja redigera det, gör att alla ord jag hinner få ner innan 1 november på det nya manuset är en bra bonus och gör det hela lite mindre stressigt 🙂

Är det någon annan som ska vara med i NaNoWriMo i år?

Kram på er <3

Dela detta inlägg

6 kommentarer

  1. Vad roligt att du ska vara med 🙂 Ja, bara man får ihop några ord så är ju det bättre än inget 🙂 Jag har ju redan några tusen ord skrivet på mitt manus så jag satsar på att skriva klart det 🙂 Vi får se hur det går. Beror ju mycket på hur mycket jag får att göra med manus tre i serien när det kommer tillbaka.
   Kram

  1. Tack fina du <3 Ja jag hoppas verkligen att mitt flow kommer tillbaka snart. Det underlättar ju skrivandet om det gör det 🙂
   Kram

 1. Borde verkligen vara med i år eftersom jag på skrivkursen förväntas producera. Jag jobbar bäst under press (tyvärr…) så NaNo kan nog funka för mig även i år!

 2. Ingen NaNoWriMo för min del, inte heller i år. Jag har suttit fast i tionde kapitlet hur länge som helst nu. Det skulle vara ett skifte av berättarperspektivet men ännu har ingen av mina personer känt sig manad att ta över ordet. Just nu pillar jag litet i kapitlen av den tredje delen av texten, för dem är jag riktigt nöjd med och behöver bara ansa och putsa och trimma texten. Ändra en formulering här och var tills texten verkligen lyfter.

  Ett tips när det gäller din nacke: Har du prövat Linnex linimentstift någon gång? Använder det vid knä-, fot- och ryggsmärtor och det är suveränt. Viktigt bara att man stryker tunna, parallella drag annars kan det bli rejält varmt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.