FörfattarlivPlanera ditt skrivandeRomanceSkriva RomanceSkrivprocessenVardag

Uppdatering från redigeringsbubblan

Hej finisar <3 

Ja, precis som rubriken säger så befinner jag mig just nu i redigeringsbubblan och det händer inte så mycket mer än så hos mig just nu 🙂 Det går långsamt, men så vet jag ju att det alltid går långsamt för mig i början av redigeringen för att sedan rulla på i maklig takt efter ca halva manuset. Som en snöboll som rullar ner för en backe skulle man kunna säga 🙂 

För att det inte ska gå för långsamt och för att jag faktiskt ska få något gjort så skriver jag mina ”att göra”-listor. Jag planerar upp mina dagar och vad jag ska hinna med. Det fungerar bra för mig och jag har något att lista mig mot och något som ger mig en spark i baken när jag kanske inte riktigt känner för att sätta mig med redigeringen och när jag prokrastinerar lite för mycket 🙂 För jag älskar verkligen att bocka av saker från mina listor så det är en bra morot att få sakerna gjorda 🙂 
Och i slutet av veckan borde min nya kalender komma. Den jag ska ha under 2019 för att planera mitt skrivande i. Jag ser verkligen fram emot att få börja planera i den i januari. Tror att den kommer att passa mig perfekt. Det är en Happy Planner och jag har valt den för att den har förtryckta månads och veckouppslag men man har möjlighet att flytta runt sidorna och även lägga till papper mm som man vill ha. Jag kör ju liksom en blandning mellan traditionell kalender och bullet journal så att kunna göra min kalender personlig är ett måste för mig. Är det någon annan här som använder tex. bullet journal, filofax, Happy Planner eller liknande för att plantera sitt skrivande? 

Jag måste säga att jag har en bra känsla för det här manuset. Att det kommer att bli min bästa bok hittills. Det märks att jag har utvecklats en hel del sedan jag skrev Hemligheter små och jag gillar att hela tiden jobba för att bli bättre så det känns skönt att liksom få ett kvitto på att det händer saker med mitt skrivande. Att jag utvecklas som författare. 

Nu ska jag krypa ner i sängen och lyssna lite på ena boken jag läser just nu. En alien romance 🙂 

Kram på er <3 

Dela detta inlägg

2 kommentarer

  1. Använder ingen kalender (bara elektronisk + familjekalender på väggen), men efter att ha sett bilder på din fina på Instagram blir jag sugen på att ha en själv. Älskar listor ?

    Härligt att det känns bra med manuset ? Ser fram emot att läsa boken sen ?

  2. Det låter härligt, Christina. Och lycka till med redigeringen!

    Själv har jag lyckats bryta förbannelsen som har vilat över 10:e kapitlet, där jag i månader har suttit och stirrat på en blank skärm nedanför den sista raden skriven text och inte haft en susning om hur jag skulle ta mig vidare. Så frustrerande – blank hjärna, blank skärm! Mina personer var totalt ointresserade av att tala med mig, ingen av dem var intresserad av att ta över ordet. Under de senaste veckorna har jag i alla fall lyckats skriva drygt fyra sidor och också bearbetat de första fyra sidorna som jag redan hade skrivit. Kan man kalla det styrfart framåt, tro?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.