Har precis läst

Jag har precis läst klart Alla själars natt av Deborah Harkness. En lite annorlunda bok som blandar vampyrer, häxor, demoner och spöken. Den var lite trög att komma in i men efter de första 60-70 sidorna var jag fast. Ibland blev det långa utläggningar gällande vetenskapliga teorier etc som var lite svåra att följa ibland och vissa skulle ha kunnat strykas då jag inte tyckte att de förde boken framåt.

”I Bodleian Library i Oxford hittar forskaren Diana Bishop av en slump ett förhäxat alkemistiskt manuskript. Hennes upptäckt sätter igång mystiska skeenden och det dröjer inte länge förrän biblioteket hemsöks av demoner, häxor och vampyrer. Diana har snubblat över en hemlighet som varit dold i sekler. 

Diana försöker glömma den mystiska boken. Ända sedan hennes föräldrar dog en våldsam död har hon förträngt sitt ursprung, även om hon hela tiden känt magikernas blod strömma i ådrorna. Men manuskriptet lämnar henne ingen ro och snart står det klart att hon är den enda som kan bryta dess förtrollning. 

Mot sin vilja blir Diana indragen i ett skeende hon inte kan kontrollera och dessutom tvingas hon långsamt erkänna för sig själv att hon blivit förälskad i den som borde vara hennes största fiende – den bildsköne vampyren Matthew som verkar ha egna orsaker att intressera sig för manuskriptet. 

Deras kärlek är lika omöjlig som den är förbjuden, men attraktionen mellan dem är så stark att de bryter alla uråldriga tabun. På grund av deras relation hotar ett krig att bryta ut mellan jordens alla övernaturliga väsen och de är själva fångade i dess mitt.”



Bild och text från bokus.com 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.