Recensioner

Halvblod – Boktips!

Som sagt så älskar jag att läsa böcker och passar på så snart jag har en stund över!

Senaste boken som jag läst är ”Halvblod” skriven av Sofie Trinh Johansson. Jag läste en version av denna bok innan den blev utgiven då Sofie hade lagt upp den på Kapitel1.se. Nu har det gjorts lite förändringar i boken men den är fortfarande lika bra som jag kom ihåg den och jag har redan beställt hem del 2 i serien som heter ”Vingar av glas” och jag ser fram emot att få läsa fortsättningen.

Iphone 1473

”Aveline Johansson, 22 år, lever med ett hjärta skört som glas. Det stillasittande livet har gjort henne till en enstöring som umgås mer med rollkaraktärerna i sina böcker än med verkliga vänner. Men efter att ha råkat höra ett samtal mellan sina föräldrar, ett samtal hon vet att hon aldrig borde hört, förändras hela livet. Plötsligt befinner hon sig på flykt med den enda personen som vet vem och vad hon egentligen är. Men kan hon lita på Billy? Eller är hon i större fara med än utan honom?”

Text lånad från Bokus.com

Jag gillar verkligen Sofies sätt att skriva. Det är lättläst och man dras med i handlingen på en gång. Vissa delar känns dock mest som en transportsträcka och jag tror inte att boken hade blivit lidande av att vissa av dessa redigerats bort. Personerna i boken känns levande och man får ta del av Avelines tankar och känslor genom hela boken. Den är nämligen skriven utifrån hennes perspektiv. Aveline som levt ett skyddat och händelselöst liv får plötsligt brottas med sina nya förmågor samtidigt som hon skräms av sin uppblossande blodtörst. Hon är varken god eller ond. Hon är bara en varelse som måste hitta sin egen väg och ta ställning till vem hon vill vara.

Billy är en otroligt komplex person som man egentligen inte får veta så mycket om. Bara fragment här och där. Men jag gillar honom. Han är ”Bad Boyen” som alla flickor faller för 🙂 Billy har tagit till sig sin onda sida och döljer den inte, men han brottas samtidigt med sin mänsklighet och han är nog godare än han vill ge sken av, det märker man en bit in i boken. Jag hoppas vi får lära känna Billy lite mer i den andra delen (Vingar av glas).

Halvvägs in i boken dyker det upp en tredje person, som jag inte kommer att nämna mer än så här 🙂 Dock måste jag säga att jag stör mig otroligt mycket på denna person. Lite för älskvärd, godtrogen och gnällig, men det är antagligen så som Sofie vill att vi ska uppfatta personen också. I första utkastet jag läste var denna person ännu drygare så det har nog tonats ner lite, eller så är det bara jag som vant mig vid hen denna gång 🙂

Om du gillar vampyrer, kärlek, dilemman och spänning så kommer du att älska den här boken!

Jag ger den en 4 av 5 möjliga!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.