FamiljenHemma hos ossVår VovveVardag

Dagen gick inte som planerat

Denna dag blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Klockan ringde vid 05.45 och efter att ha snoozat två gånger kom jag upp. Fick klartecken av mannen att han fortfarande mådde såpass bra att han klarade en dag hemma själv. Väckte Grodan, åt frukost och vid klockan 7 satt vi i bilen redo för att åka.

Hundutställning i Växjö.

Svärmor hade redan på fredags kvällen åkt ner med Maya. Hon skulle på ett möte i samband med utställningen och eftersom det var oklart om jag kunde åka så var detta bästa lösningen.  Tyvärr så fick jag stryka Maya från utställningen då hon fick stora röda utslag på rumpan, låren och halva ryggen. Att visa henne sådan var inte aktuellt. Jag vill inte bli anklagad för vissa saker som inte stämmer. I går kväll och i morse var hon jätte fin i hyn men sen hände något under bilfärden. Kanske var det overallen hon hade på sig, jag vet inte. Inom hundvärlden pratas det tyvärr väldigt mycket bakom ryggarna på varandra och jag vill inte bli ett sådant samtalsämne. Just detta att vi rakar chinese crested inför utställning är ett väldigt känsligt ämne som jag hoppas att det kommer bli ändring på någon gång. Maya tycker att det är skönt för den mesta delen av förberedelserna inför en utställning, visst har vi jobbat på det ganska mycket att hon ska kunna slappna av när vi kör med klippmaskinen osv. men nu somnar hon nästan när vi kör med den. Bada är inte lika roligt men hon accepterar det.
Jag är inte så van vid denna nya hundvärld så att jag pallar att folk viskar bakom min rygg. Visst var det tråkigt att inte ställa Maya men jag är nöjd med mitt beslut. Pratade med domaren och visade honom utslagen, han sa att jag gjort rätt som inte ställde henne för detta var något han skulle ha anmärkt på.

Vi satte oss och kikade på alla fina hundar istället och hade en riktigt mysig dag i Tipshallen i Växjö.

2014-11-01 13.02.41
Maya och Grodan på väg till bilen efter utställningen <3

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.