Vardag

Aj aj aj

Ja det blev en lite annorlunda eftermiddag. Vid 11.30 ringde de från dagis och talade om att Grodan ramlat och slagit i tänderna. Det blödde ganska mycket och hans lösa tand hade flugit ut.

Jag kastade mig i bilen och när jag kommer dit sitter mitt lilla hjärta på en stol med ett stort papper i munnen. Båda framtänderna var intryckta och ena hade vridit sig snett.

Ringde tandläkaren medan vi satt i bilen och fick en tid vid 12.30.

Väl hos tandläkaren röntgade de tänderna, tre olika tandläkare kollade på bilderna och hans tänder. De beslutade att det var bäst att plocka bort dem för att minska risken att det blir skador på de permanenta tänderna under.

Grodan fick lite medicin att dricka som gjorde honom lite lullig 🙂 Detta för att han inte skulle komma ihåg så mycket av det som hände och för att han skulle bli lite lugnare.  På med bedövningssalva, sedan bedövning.  Det kom lite tårar när de la bedövningen på baksidan av tänderna, i gommen. Sedan plockade de ut båda framtänderna med en tång och Grodan sa inte ett ljud. Han var så otroligt duktig!! Tur i oturen att det var hans mjölktänder!!

Nu har jag en tandlös liten kille här hemma! Både framtänderna nere och uppe är borta nu 🙂 Han har lite svårt att äta och han läspar lite lätt, men annars mår han bra nu. Ja en fläskläpp har han ju också fått.

Trött kille som har ont i tänderna innan vi åkte till tandläkaren!

I väntrummet hos tandläkaren!

Två intryckta framtänder 🙁

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.