FamiljenFörfattardrömmarHemma hos ossMammalivPersonligtRomanceSkrivprocessenVår VovveVardag

I’m stuck

Har inte fått ur mig ett endaste ord på manuset de senaste dagarna.

Något med scenen jag skriver känns fel. Så efter att inte ha kommit på vad det är, trots de senaste dagarnas funderingar och försök att komma vidare, tar jag och försöker angripa scenen på ett nytt sätt. Förhoppningsvis lossnar det så att jag kan komma vidare. Stämningen jag lämnar mina huvudkaraktärer i när scenen är slut sätter nämligen tonen för de nästkommande. Så jag måste ju lösa detta lilla problem jag har 🙂

Det roliga är att när jag kör fast på det här sättet så börjar jag läsa. Och då menar jag massor. De senaste dagarna har jag läst minst en bok om dagen 🙂 Helt galet.
När skrivandet flyter på har jag svårare att läsa i samma utsträckning.

Hur fungerar det för er? Kan ni läsa massor av böcker samtidigt som ni skriver på ett nytt manus?

Sen måste jag ju bara kommentera det här vädret vi fått.

U N D E R B A R T !

Just nu sitter jag vid köksbordet (i linne och shorts), altandörren står vidöppen och utanför på gräsmattan härjar Grodan tillsammans med bästa kompisen.
I eftermiddag ska vi ta tag i våra odlingspallar och få ner lite frön. I veckan ska jag även sätta lite potatis. Jag älskar det. Hela jag mår så mycket bättre av sol, blommor som blommar och gröna träd.

Kram på er!

image
Lilla tokiga vovven i går på promenad i skogen med hela familjen!
image
Gårdagens skogspromenad med hela familjen. Så mysigt! 2 timmar var vi ute och promenerade 🙂

 

Dela detta inlägg

2 kommentarer

  1. När jag är mitt uppe i ett råmanus brukar inte läsa riktigt lika mycket som vanligt och speciellt inte romance. Jag är så uppe i min egen ”kärlekshistoria” att jag inte vill läsa en annan. Då är det lättare att titta på någon tv-serie istället eller kanske välja en deckare.

    1. Så är jag också 🙂 Hjärnan snurrar på helvarv med kärlekshistorien och jag har svårt att fokusera på andra medan jag skriver den egna. Tv-serier brukar jag sluka under råmanus fasen 🙂
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.