Christina TipsarFörfattardrömmarHemma hos ossInspirationMammalivPersonligtPysselRomanceSkrivprocessenTankar & FunderingarVardag

Strukturera upp manuset

Hemligheter små redigeras just nu och eftersom jag både flyttat några scener, skrivit ihop några och lagt till några så behövde jag få en ny överblick över manuset. Så idag sitter jag och ritar upp en tidslinje över hela manuset. 

Det ger en bra överblick tycker jag. Man kan lätt se vart vändningarna kommer, var de aktiva valen finns som huvudkaraktärerna gör osv. 

Förhoppningsvis kommer denna överblick att få mig att se vart jag behöver lägga lite extra krut för att manuset ska bli ännu ett snäpp vassare 🙂

Vad pysslar ni med? 

Dela detta inlägg

5 kommentarer

  1. Jag redigerar också för fullt och har haft stor nytta av tidslinjen jag gjorde till manuset i vintras. Smart grej det där. Jag borde göra det till ett par andra manus också 🙂

    1. Ja jag älskar min tidslinje. En sak som skavt ganska länge i manuset sa klick idag när jag satt och ritade upp tidslinjen 🙂 och nu löste sig en hel del små saker också!

  2. Jag gjorde också tidslinje när jag skrev mitt förra manus, men då skrev jag i excel med olika kolumner för ”personer, plats, händelse, saker att kolla upp” osv. Jättebra att ha en struktur, men ibland kanske det är lättast att ha det ”manuellt” skrivet istället för digitalt?

    1. Jag gillar att kunna ha tidslinjen liggandes bredvid datorn medan jag skriver så att jag snabbt bara kan kasta en blick på det om jag skulle köra fast 🙂 Har testat att göra i excel men det fungerade inte alls för mig 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.