FörfattarlivMammalivRomanceSkriva RomanceSkrivprocessenTankar & FunderingarVardag

Nya tag idag

Efter några timmars sömn så sitter jag återigen i soffan med luntan av papper i knät och läser manuset för jag vet inte vilken gång i ordningen 🙂 Måste ärligt säga att jag börjar bli lite trött på manuset nu men jag märker ju att det blir tajtare och bättre för varje genomgång. Jag hoppas bara att redaktören håller med.

Mannen skrev ut manuset igår så kvällen spenderades med att börja gå igenom det från början med de övergripande tipsen jag fått från min redaktör i bakhuvudet, så som att inte stapla känslouttrycken på varandra utan att välja ett och gestalta det. Att variera känslouttrycken var också en kommentar 🙂 Jag har många som ler, nickar, lägger huvudet på sned och rycker på axlarna 🙂

Idag fortsätter jag att gå igenom och göra anteckningar som jag förhoppningsvis kommer att börja fixa i dokumentet under morgondagen och på torsdag är det dags att skicka det till redaktören som ska gå igenom det med rödpennan ännu en gång.

Det är en lång process att skriva och ge ut en bok. Och det krävs en hel del tålamod. Det är ca 6 månader kvar innan boken finns att köpa. Det låter som en lång tid men jag vet att det kommer gå snabbt och sen står jag äntligen där med min bok i händerna, mitt första mål avklarat och kan bockas av från listan 🙂

Jag tror att det är viktigt att behålla fokus på vad som kommer att komma, på vad allt slit kommer att resultera i. Särskilt under dagar som igår då allt bara kändes skit och jag helst ville krypa in under täcket och aldrig mer skriva ett ord. I dag känns det bättre (vi får se om det håller i sig hela dagen) och jag tror att jag hittat en lösning på ett problem som stört mig ett tag. Vi får se om jag kan få ihop det och om det känns som ett bättre alternativ än det jag har nu.
Jag öser i lite extra sand i min låda och bygger ett nytt torn som kanske kan passa bättre ihop med resten av slottet än det torn jag redan satt dit 🙂

Kram på er <3

Dela detta inlägg

2 kommentarer

 1. Kämpa på! Jag förstår dig så väl. Börjar själv bli lite less på att traggla med mitt manus och då har jag ändå inte skrivit klart än…. 😛
  Det där med känslouttryck ska bli intressant att gå igenom sen. Jag misstänker att jag har samma problem som du, alltså att jag så gärna vill förstärka känslan av glädje/ilska/ledsamhet att jag tar till en massa känslouttryck istället för att bara förstärka ett enda.
  Skickar en styrkekram till dig!

  1. Tack. Styrkekramarna behövdes 🙂
   Jag har verkligen lärt mig så mycket hittills under redigeringen. Så otroligt glad över att få chansen att göra detta och med ett förlag i ryggen. Längtar faktiskt lite efter att få plocka upp manus 2, som ligger och vilar just nu, för att gå igenom det med alla dessa nya kunskaper jag samlat på mig 🙂
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.