Christina TipsarFörfattardrömmarFörfattarframträdanden och såntFörfattarlivMediaPersonligtRomanceRomance relaterade sakerSkriva RomanceSkrivprocessenSociala medierTankar & Funderingar

Panelsamtal och en liten uppdatering om hur det går med skrivandet

Hej finisar <3

Så, i fredags spelade vi in panelsamtalet som sändes på den digitala Feelgoodbokmässan i dag i Facebook gruppen Feelgoodfredag. Det kändes som att det gick hyfsat i alla fall och nu när jag tittade på det så var det helt okej. Lovisa och Helén var fenomenala och Sofia som modererade samtalet var superbra. Jag antar att man alltid är mest självkritisk till sig själv, men jag är verkligen ringrostig när det kommer till att prata om mina böcker. Dessutom så är min skrivprocess oftast ganska kaosartad och jag brukar sällan reflektera över saker som konflikter och karaktärernas drivkrafter osv förens jag sätter mig och redigerar. Det är då jag ser var jag har och vad jag kan bygga vidare på, utveckla osv.

Så när jag får frågor om hur jag tänker kring tex. konflikter och vart jag hittar inspiration till dem så får jag oftast svårt att svara då jag merparten av gångerna inte vet vart det kommer ifrån. De bara ploppar upp i mitt huvud genom tex. en karaktär med lite egendomliga ticks eller udda personlighet som känns intressant att skriva om och då börjar jag spåna vidare på vem jag kan matcha ihop den karaktären med och därifrån föds konflikterna. Det är lite svårt att förklara, men man skulle kunna säga att konflikterna beror på vilka karaktärerna är. Det är dem som styr helt enkelt 🙂
Som i Hemligheter små där jag fick en idé om att jag ville skriva om barndomsvänner som skilts åt av en tragisk händelse och se om de kunde hitta tillbaka till varandra. Utifrån det så växte karaktärerna fram och deras rädslor och hemligheter blev allt tydligare som i sin tur gav fler konflikter att ta sig igenom.

Ja, ja nog pratar om konflikter och kaoset som är min skrivprocess 🙂

Har ni kikat på några panelsamtal från den Digitala Feelgoodmässan?

Jag har lyssnat på några stycken och blir så sjukt imponerad och peppad av alla fantastiska författare som finns där ute <3 Det är inte konstigt att Feelgood och Romance blomstrar just nu!

Lägger in en länk till Facebookgruppen Feelgoodfredag om ni inte redan hittat dit. Väl värt att bli medlem, det kan jag lova!

Så hur har det gått med mitt skrivande i vecka som gått då?
Jo ganska så hyfsat faktiskt. Har nått ordmålen nästan varje dag. Bara i fredags då jag inte riktigt nådde ända fram, men det tar jag igen imorgon 🙂 För då är det dags att köra igen.
Just nu är jag på en bra plats känns det som. Jag känner mina karaktärer tillräckligt för att inte behöva fundera så mycket på hur de skulle reagera i situationerna de hamnar i utan det kommer ganska automatiskt. Jag har koll på de flesta av konflikterna (japp då var vi tillbaka i konfliktträsket igen) och slutscenen är redan skriven. Så om inget drastiskt händer, som att en av mina huvudkaraktärer bestämmer sig för att gå och dö eller liknande, nej jag ska inte ens skämta om det, förlåt. Det är ingen som kommer att dö i denna bok. Lovar. Nej, men det borde vara raka spåret till slutet egentligen, men alla som skriver vet ju att så aldrig är fallet, men man kan ju hoppas 🙂

Hr går det för mina författarvänner där ute? Skriver ni? Redigerar? Väntar på svar från förlag? Berätta gärna i kommentarerna!

Oj, det blev ett långt inlägg idag. Till er som orkat läsa hela vägen hit, tack! Och ha en fortsatt underbar dag!

Här kan ni kika på Romancepanelen från Feelgoodfredags digitala bokmässa!

Dela detta inlägg

1 kommentar

  1. Du gjorde verkligen jättebra ifrån dig på panelsamtalet! Så kul med ett glatt ansikte i panelen. Jag var en av dem som lyssnade med stort intresse! Romance är genren även jag brinner för och den genre jag försiktigt börjat skriva inom. Skriver inte av någon annan anledning än att jag älskar att skriva.
    Idag har jag redigerat mitt livs andra manus och haft så himla kul. Redigering som jag en gång tyckte var så tråkigt är nu en av mina absoluta favoritsysselsättningar. Det är galet roligt att arbeta med förbättringar av ett manus och lika skoj när man upptäcker delar som man skrivit för snart ett år sedan och som man tycker sitter som en smäck.
    Nu har jag hämtat hem en av dina böcker som e-bok och ska läsa den. Ska bli spännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.