Träning

Varför börja just nu?

Jag har precis börjat ta tag i min träning igen. Under flera år har den varit mycket sporadisk och jag har gjort halvhjärtade försök att komma igång men efter några dagar har det runnit ut i sanden. Nu har jag äntligen insett att det är dags att ta hand om mig själv också och inte bara alla andra. Jag måste prioritera om och sätta mig och min hälsa högre upp på listan!

Jag såg ett kort av mig själv och kände knappt igen mig.

Var jag verkligen så stor?

Ja det är jag.

Hur kunde jag låta det gå så långt?

Vet inte. År av att inte riktigt må bra och trivas med mig själv har fått mig att tröst äta och små äta mig upp i 20 kg övervikt (nu återstår bara 15 kg :-)).

Om jag inte gör något åt det kommer jag att så småningom få diabetes, jag ligger redan nu på gränsen. Mitt blodtryck är på tok förhögt och jag äter en ganska hög dos av medicinen. Jag kommer aldrig bli av med den helt men jag vill minska dosen.

Jag tränar just nu får att få tillbaka mitt liv. Att få tillbaka den kropp och den person som jag innerst inne är men som inte omvärlden får se. Jag tränar för att må bra, för att mina barn ska få ha sin mamma i livet i många år till, för att jag ska få se mina barn växa upp och få egna barn, för att jag vill träna och vara en hälsosam människa.

Varför tränar du? Tränar du på gym eller hemma? Går du på pass eller är det styrketräning som gäller?

 

Jag efter ett träningspass 🙂 

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.