Christina TipsarFörfattardrömmarHemma hos ossMammalivMin hälsaÖvrigtPersonligtRomanceSkrivprocessenTankar & FunderingarVardag

Sjukstuga hela veckan och monumentala insikter i mitt manus

Grodan blev dålig i lördags, jag och Prinsen i måndags och sedan mannen i tisdags. Vi har legat däckade hela familjen den här veckan.

I dag har vi alla i alla fall varit feberfria och det är ju alltid något.

I tisdags när jag läste Simonas inlägg om Slump och Motivation var det något som lossnade och jag insåg att orsaken till att mitt manus skaver och inte känns helt hundra är att jag i vissa scener inte varit tydlig med vad karaktärernas motivation varit till att de agerar och gör som de gör. Men även att jag inte förankrat deras handlingar i tidigare erfarenheter. Så det kan nog upplevas att det ”bara blev så”.

Jag går ni igenom scen för scen och ser till att motivationen och förankringen finns där. Jag har fått skriva om lite, förtydliga och göra vissa reaktioner större.
Jag hoppas att det ska lyfta manuset ett snäpp.

Om en vecka åker det iväg till lektör. Det ska bli jätte spännande och jag förväntar mig en hel del ris men hoppas på att även få lite ros 🙂

Att låta någon annan läsa det man skrivit är alltid skit läskigt men ett måste för att man ska utvecklas och för att ge manuset en chans att bli så bra som möjligt. En lektör står ju på författarens sida och vill manuset väl. Det är vad jag får komma ihåg.

Tankarna på egen utgivning växer sig starkare. Jag har börjat kolla upp rent praktiska saker som pliktexemplar, att skicka recensionsexemplar till BTJ, distributionstjänster mm. men även kikat på det ekonomiska och gjort upp en budget. Hur mycket pengar som skulle behövas för att ro det hela i land. Ja det finns mycket att tänka på.

 

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.