Christina TipsarFörfattardrömmarHemma hos ossInspirationMammalivPersonligtResearchRomanceSkrivprocessen

Söndag = skrivdag

Söndagar brukar innebära skrivdag för mig och idag är inget undantag.

Är så glad över att J förstår hur viktigt skrivandet är för mig och på just söndagar brukar han se till så att jag får sitta och skriva ifred i några timmar på både förmiddagen och eftermiddagen. Det är guld värt.

Jag sitter ju oftast i vardagsrummet och skriver (ibland inne i sängen i sovrummet om det är extra stökigt runtomkring och jag inte kan koncentrera mig), men funderar starkt på att fixa en liten skrivplats nere i gillestugan där jag har mina symaskiner. Om jag möblerade om lite skulle jag kunna få in ett till litet bord där jag skulle kunna sitta och skriva ifred. Det är bara jag som nyttjar gillestugan. Men det tar emot lite för då behöver jag röja ganska mycket också och det tar tid. Tid som jag skulle kunna lägga på att skriva. Vi får se hur det blir men planen finns där i alla fall.

Vart sitter ni helst och skriver?

Idag ska jag ta mig an en sexscen. Mina huvudkaraktärer (Agnes och Marcus) ska äntligen få till det efter att ha tassat på tå runt den heta gröten ett bra tag 🙂

I början tyckte jag att det var jobbigt att skriva sexscener men nu tycker jag bara att det är roligt 🙂 Visst kan jag bli generad av det jag skrivit då det kan låta lite krystat (vilket går att fixa i redigeringen) och inte som mig men det är ju det som är tanken. Det är ju karaktärerna som upplever det, inte jag 🙂 och förhoppningsvis läsaren.

Ett bra tips som jag använder är att om inte sexscenen får det att pirra till i din egen kropp när du läser den kommer den inte fungera för läsarna heller och det är bara att skriva om.

Hur tänker ni när ni ska skriva sexscener?

Dela detta inlägg

1 kommentar

  1. Jag sitter helst i uppkrupen soffan och skriver med datorn i knät. Sängen funkar också bra. När det kommer till sexscener så försöker jag att inte tänka för mycket. Speciellt när jag skriver råmanus. De scenerna tar lätt väldigt mycket tid och man hänger upp sig på ordval och dylikt. Därför brukar jag bara skriva rakt upp och ned hur jag tänkt mig scenen, sedan brukar jag jobba mycket med känsla och stämning under redigeringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.