FörfattarlivSkriva RomanceSkrivprocessenTankar & FunderingarUtgivningVardag

Att plötsligt inte ha ett manus att pilla med

Jag har abstinens.

I onsdags var jag så så trött på mitt manus men nu känns det konstigt att inte sitta med det och redigera, fundera på formuleringar osv. Det känns tomt. Och det kliar i fingrarna efter att få skriva.
I mitt huvud snurrar storyn hela tiden. Jag vrider och vänder på saker. Om jag gör så här istället vad blir resultatet då? Lyckades jag få fram det som behövde komma fram i den scenen eller måste det förtydligas? Är det för tydligt, skriver jag läsaren på näsan?

Jag tror att eftersom jag inte är nöjd med slutet så har min hjärna svårt att släppa taget. Svårt att koncentrera sig på något annat. Så jag ska ta helgen och läsa igenom manuset igen har jag bestämt. Utan att pilla i det utan bara läsa (med en anteckningsbok bredvid mig så klart). Se om några fler bitar faller på plats 🙂 Troligtvis är manuset tillbaka från redaktören om 1,5 vecka och efter denna rundan som kommer så måste allt sitta på plats.

Det känns som att tiden rusar fram. Det är inte lång tid kvar innan det är 1 januari och runt där ska manuset in till förlaget igen. Då måste allt vara klart. Och jag måste vara nöjd med hur det blev.

Lite lätt skrivångest från mig så här en fredag förmiddag 🙂

Önskar er en underbar helg med mycket skrivande och läsande!

Kram

Dela detta inlägg

1 kommentar

  1. Känner igen det där! När jag skickade iväg mitt förra manus på förlagsrunda i slutet av augusti, deppade jag ihop totalt de första två dagarna. Det var som ett förhållande som tog slut. Det jag gjorde var att börja skriva på något nytt. Nu är ju inte du i den situationen, du SKA tänka på ditt manus 🙂 Jag upplever att oftast kommer lösningarna på de där kniviga problemen, när man minst anar det – och inte när man verkligen sitter och sliter med manuset framför sig. Jag brukar få dem när jag lagar mat, bakar, fixar med barnen. Då kommer de! Hmm. Hur som helst. Lycka till med att lösa problemen, det kommer du nog att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.