Hemma hos ossPersonligtVardag

Host, host, host

Ja så låter det från Grodans rum just nu!

Det kommer att bli en spännande natt detta. Får se hur mycket sömn vi får!

Så då är hösten här nu då, med buller och bång som varje år. Grodan blir alltid sjuk när hösten kommer. Jag hoppas att det ger med sig snabbt iaf för jag har egentligen inte tid att ha honom hemma sjuk nu när J är borta denna vecka. Är han hemma kan jag inte jobba lika mycket och hamnar efter med beställningarna, men om det nu är så att han måste vara hemma så får man ju göra det bästa av situationen. För jag skickar inte iväg honom om han inte orkar eller har feber. Det är något av det värsta jag vet, föräldrar som lämnar sina barn på förskolan eller fritid/skola trots att de egentligen inte är helt friska och då pratar jag inte om lite snorig näsa osv. utan att man proppar i barnen Alvedon och lämnar trots att barnet hade feber på morgonen, eller inte håller dem hemma 48 timmar sedan senaste symptom vid magsjuka. För oss som har barn med dåligt immunförsvar är det som dömt för att de också blir dåliga. I vintras fick Grodan magsjukan 3 gånger på raken med bara någon veckas mellanrum mellan gångerna pga att föräldrar inte kunde hålla sina barn hemma från förskolan de där 48 timmarna 🙁 Var måttligt road här hemma kan jag säga! Jag hoppas att det blir bättre nu när han börjat förskoleklass och fritids.

Vad säger ni om föräldrar som lämnar på förskola, fritids/skola trotts att barnen inte är friska?

Har ni gjort det någon gång?

Jag kan ärligt säga att det har inte vi. Jag är tvärt emot och håller dem hemma en dag extra om jag kan, bara för att vara säker på att de är friska och inte kan smitta någon annan. Men det hör ju samman med Grodans dåliga immunförsvar. Jag kan ju inte klaga om jag gör som de jag klagar på 😉

germs

Dela detta inlägg

2 kommentarer

  1. Jag tycker att det är respektlöst att lämna sina barn för tidigt på förskola/skola/fritids. Men det värsta är att de egna barnen inte mår bra utav det. Herregud vad kan vara så viktigt att man måste skicka iväg en unge fullproppad med Alvedon, stackars barn. Sen finns det ju dagar när de är hemma och beter sig helt friskt, ja då får man väl njuta av de dagarna och hitta på nått kul tillsammans.

    1. Kan bara hålla med.
      I dag verkar det som att alla föräldrar är så stressade så de kan inte ens vara hemma med sina barn som är sjuka utan att gå upp i atomer! Är jobbet så mycket viktigare än sina egna barn?

      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.