Christina TipsarFörfattardrömmarRomanceTankar & FunderingarVardag

Min dag på bokmässan 2015

Det blev inget inlägg igår kväll som ni kanske märkte då jag var helt slut efter en heldag på mässan. Tänkte att jag skulle sammanfatta min dag nu istället.

Oj oj oj vart ska jag börja 🙂

Kom till mässan vid 10.30 och träffade min fina vän A som erbjudit sig att strosa (läs irra) runt med mig. Kön var lång men den matade på bra så vi behövde inte stå där så länge som tur var.

Att kliva in på mässan är som att kliva rakt in i ett myrbo 🙂 Det är folk överallt, på vissa ställen lite mindre och på vissa ställen ganska fullt (så det knappt gick att ta sig fram).
Vi började med att gå en sväng först och bara kikade runt, försökte orientera oss så vi skulle ha lite koll på hur mässan var uppbyggd. Kan säga att det inte hjälpte, vi var lika förvirrade hela tiden 🙂

Jag fick träffa och prata med några fantastiska författare (Sofie & Susanne) som jag följt länge på både FB, bloggar och instagram. Så roligt att äntligen få träffa dem personligen och köpa deras fina böcker!

Jag pratade även med Mariette, som skrivit den omtalade boken Sekten på Dimön (vilken också fick följa med hem). Så roligt. Vi hänger i samma författargrupp på FB och det är så roligt att följa resan hon gör just nu. Inom snart framtid kan det vara jag som får göra samma resa 🙂
(Sofies, Susannas och Mariettes böcker finns att köpa hos bla. Adlibris)

Vi tog en paus och lämnade mässan runt klockan 13 för att få i oss lite lunch. A tog med mig till ett jätte mysigt litet café (Café Taktik) där jag mumsade i mig en helt gudomlig broccoli, tomat och fetaost paj. A valde rökt paprika soppa.

2015-09-26 12.57.02

När vi kom tillbaka till mässan letade vi upp några av de montrar jag ville besöka. Jag har några förlag som står högst upp på min lista att bli utgiven på, så självklart ville jag besöka dessa och kika lite på vilka författare och böcker som fanns hos dem just nu.
Jag var även och pratade med de i Type & Tell’s monter då jag ju även sneglat lite på egenutgivning. Jag fick jätte mycket bra info av tjejerna i montern men jag är fortfarande lite osäker på hur vida egenutgivning är för mig. Mitt stora mål är att bli en riktigt stor författare. Jag vill kunna leva på mitt skrivande och jag vill nå ut med mina böcker över hela världen (hybris jag vet). Frågan är om jag kan komma så långt själv, utan att ha ett stort förlag i ryggen? En annan sak som skrämmer mig är detta med att man bara gör en debut, går den åt skogen så är frågan om förlagen ens vill ha med en att göra efter det?
Ja ni ser ju, en massa frågor att ta ställning till 🙂 Någon som har några synpunkter?

2015-09-27 11.50.36

Efter 6 otroligt roliga timmar var det dags att säga hej då till Bokmässan för denna gång och bege sig av hemåt. Nästa år kommer jag garanterat tillbaka, då med en utgiven bok eller en bok som snart ska ges ut.

Skrivarpeppen är på topp och nu ger jag 110 % för att slutföra mitt manus!

2015-09-27 11.49.24

Alla fina böcker som fick följa med hem <3
Grodan ville att vi skulle börja läsa hans nya bok med en gång,
därav att den har ett bokmärke (som jag gjort för övrigt).

 

Dela detta inlägg

1 kommentar

  1. Låter som en härlig dag! Minns från förra året att man blev ganska trött i huvudet av allt som pågick överallt 🙂
    Gillar att du är så målmedveten! Lycka till med ditt manus 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.